Padelhallen

Padelhallen beräknas stå klar under januari månad 2021. Hallen kommer att bli betydligt större än på arkitektskissen nedan, den blir 25 X 54 meter med en takhöjd på 9 meter.

Padelhallen kommer att byggas i anslutning till Lysekils Tennishall så i oktober kommer Lysekil att få ett racketcenter med både tennis och padel.

Vi kan nu meddela att Lysekils TK kommer att ta sporten Padel till Lysekil med omnejd. Tankarna har funnits där länge, men nu är det rätt läge att vidareutveckla föreningen Lysekils TK & Racket- center, vilket är föreningens fulla namn. Tack vare bidragsgivare kommer detta nu att bli möjligt.

Padelhallen kommer att ha de mått som krävs ifrån Svenska Padelförbundet. Takhöjden kommer att vara hela 9 meter, vilket också är att vad som krävs för perfekta förhållanden i både seriespel, turneringar och matcher.

Fördelarna med en Padelhall är många för föreningen:

Lysekils TK kommer att kunna bredda sin verksamhet och skapa nya intäkter för att göra föreningen livskraftig. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda Lysekil en racket- verksamhet som passar alla, gammal som ung och mittemellan.

I och med en Padelhall kommer Lysekils TK också att kunna bredda sin verksamhet och på allvar skapa möjligheter för träningsläger, cuper och serier, vilket i sin tur är avgörande för klubbens överlevnad och framtida ekonomi.

Vår ambition är att kunna ge förutsättningar att hålla konkurrenskraftiga priser jämfört med storstadsregionerna och därmed öka attraktionskraften för lokalt boende för padel, som är den snabbast växande sporten i både Sverige och Europa